Hvalpekuld fra Reba

Reba blev i sin korte levetid kun parret en gang.

 

1. kuld 10. juli 2009

reba

Parring den 12. maj 2009

Shield-Highs Miss Alice x Townfield's Lennon

indavlsprocent på 0,098%

lennon

 

Den 10. juli 2009 fødtes en stor død blenheim tæve & en blenheim kryptokid han.

Reba fødte den første hvalp kl. 15:45, en smuk blenheim tæve der desværre ikke klarede strabasserne og var dødfødt. Heldigvis kunne vi kort tid efter kl. 16:15 glæde os over en lille velskabt blenheim han. Mere blev det ikke til i denne omgang, så som ene konge i hvalpekasse er der masser af mælk og opmærksomhed til den lille herrer.

Hvalpe fra første kuld

Navn:
CityCavaliers Fnuggy

Farve:
Blenhiem

Fødselsdato:
10/7-2009 kl. 16:15

Fødselsvægt:
192 gram

Beskrivelse:
Fnuggy er unik og fin som en snekrystal deraf navnet.

Film walk
Første bæverende skidt
Video 320x240
Tid: 0:00:11

Film lege
Så skal der leges
Video 640x480
Tid: 0:02:08

1 dag gammel
Fnuggy 5dag

5 dage gammel
Fnuggy 5dag
10 dage gammel
Fnuggy 10dag
15 dage gammel
Fnuggy 15dag
20 dage gammel
Fnuggy 20dag
25 dage gammel
Fnuggy 25dag
30 dage gammel
Fnuggy 30dag
5 uger gammel
Fnuggy 5uger
6 uger gammel
Fnuggy 6uger

Fnuggy 6uger

Fnuggy 6uger

Fnuggy 6uger
7 uger gammel
Fnuggy 7uger

Fnuggy 7uger

Fnuggy 7uger

Fnuggy 7uger
8 uger gammel
Fnuggy 8uger

Fnuggy 8uger

Fnuggy 8uger

Fnuggy 8uger

 

Overvejelser omkring første kuld

Det at lave et kuld hvalpe kræver mange overvejelser, det er nu man skal blive super kritisk og bruge hjernen og ikke hjertet, som med sikkerhed elsker sin hund overalt på jorden, hvilket naturligt gør den totalt fejlfri. At lave et kuld er også ens betydende med at begå fejl, det er jo det der giver erfaringen til fremtidens hvalpekuld. Vi syntes selv vi havde gjort vores benarbejde, naturligvis vidste vi godt at Reba af udseende næppe var nogen udstillings stjerne, men mente at hun havde så mange andre gode egenskaber, hun kunne give videre til racen, så når blot vi gik efter en han der var enestående af udseende ville alt sikkert ende godt. Vil også gerne indrømme at af udseende blev Rebas eneste overlevende hvalp også virkelig fin af udseende, men endte desværre som kryptokid.

I dag ville jeg dog aldrig lave et kuld hvalpe på en tæve med så mange enslydende good kritikker, det er set med mine kritiske øjne bare ikke godt nok, heller ikke selv om der reelt set sagtens kan komme super smukke hvalpe ud af en tæve der egenligt ikke selv er helt i topklassen.

Vi lærte på den hårde måde også hvad der kunne gå galt under et kuld hvalpes tilblivelse. Vi vil foreksempel aldrig igen få foretaget en scanning, de er ganske enkelt intet værd efter vores mening, i fremtiden vil vi få foretaget et røgentbilled, det viser godt nok ikke hvor mange levende hvalpe der er, men trods alt det rigtige antal hvalpe, således at vi ikke får unødig uro over om nu alle hvalpene er kommet til verden, eller om nogen er blevet tilbage og dermed kan lave ravage for tævens helbred.

Vi lærte også at det er en bekostelig affære at sætte et kuld i verden. Der skulle en udstillingsgrad til, og det er ikke billigt at udstille, og her er det ikke selve tilmeldingen, transporten og dagens forplejning jeg tænker på, men alt det der skal til af træning og pelspleje, i håbet om en nogenlunde placering. Det kræver også en del sundhedsundersøgelser, og dyrlægerne er bestemt heller ikke gratis at besøge. Dertil kan så lægges hvis noget går galt, hvillket der altid er en risiko for, og som man kan være sikker på sker uden for dyrlægens normale åbningstid. Hos os var den førstefødte hvalp så stor at den desværre sad alt for længe fast i fødselskanalen og dermed endte med at blive dødsfødt. Selve parringen er også en økonomisk udskrivning, ofte svarende til en hvalps pris, og hertil skal naturligvis også lægges rejseomkostninger.

Endvidere går der en masse skønne arbejdstimer i at gøre rent og socialisere disse dejlige hvalpe, så de får den bedste start på livet, Jeg vil også håbe det er muligt at finde et par ammehvalpe, hvis jeg igen skulle stå i den situatiion kun at få en hvalp, for det er helt sikkert både sundere og sjovere for hvalpen der ellers vil være alene.

Finde den helt rigtige familie er bestemt også et stort ansvar, men utroligt hyggeligt når det lykkedes, og knap så sjovt at skulle informere en familie om, at de set med vores øjne nok ikke helt er klar til en hvalp.