CityCavalier aktuelt i 2014

Årets målsætning

I år er det Dch Dronninglund der skal afholde agility DM. Dette er vores hjemmebane, så derfor skal året primært bruges til at opnå en DM udtagelse med Chanel. Det er nu resultatet af hele sidste års ekstra indsats og personlige udvikling skal bære frugt. Det bliver bestemt ikke let, men har fået nogle gode værktøjer til at hjælpe mig i mål.

Endvidere skal året forhåbenligt afsluttes med et helt igennem fantastisk kuld hvalpe på min dejlige Chanel. Der er fundet en velegnet han, så afventer blot at efterårets løbetid skal begynde. Desuden skal hendes sidste sundhedsresultater i hus, men er sikker på at dette sker fuldstændigt gnidningsfrit.

Gaby skal anvende året til at finde det ekstra drive, der kan holde hende indenfor maksimal banetid til agility stævnerne.

Alt i alt, et år fyldt med drømme og forhåbninger.

 

Året der gik

Det er blevet tid til eftertænksomhed ovenpå et år der primært har været os imod. Drømme og håb er blevet knust. Men et år der trods alle prøvelser, har udviklet os til at finde de sande værdier her i livet.  

Desværre ville økonomi og helbred ikke samme retning som målsætningen foreskrev. Mistet lønindkomst og skræntende helbred umulig gjorde en DM udtagelse, og håbet om et kuld hvalpe blev slukket, da Chanel viste sig at gå tom.
Heldigvis er intet så skidt at det ikke er godt for noget. Vi fik super fine sundhedsresultater på Chanel og hun blev dermed avlsgodkendt. Gaby har fundet et ekstra gear, hvilket har givet flotte agility resultater. Desuden endte året med, at vi begge har opnået at få vores drømmejob med tilhørende nye udfordringer, hvilket bestemt ikke er så ringe endda.

Nedenfor vises mærkedage over årets begivenheder

 

10. December 2014. Ingen hvalpe til Chanel

Begge piger har i dag været til det årlige sundheds eftersyn, og er blevet deklareret sunde og raske.
Desværre konkluderede dyrlægen til vores store sorg, at Chanel var tom. Så ingen hvalpe i denne omgang.

 

31. Oktober 2014. Chanel insermineres endnu engang

Efter et mislykkedes forsøg på en naturlig parring, blev der tappet endnu en portion sæd fra hannen med Gaby som stand in.

Denne gang var sædkvaliteten heldigvis helt i top, og der blev lagt hele 10 ml sæd i æggelederen, mod gårsdagens 1 ml.
Dermed er der kun tilbage at lade naturen gå sin gang, og krydse fingre for at det lykkedes at få et kuld hvalpe ud af alle anstrengelserne.

 

30. Oktober 2014. Chanel insermineret med frisk sæd

Blodprøven fra 28. Oktober viste 12,2. Det er derfor blevet tid at få sæden lagt op i æggelederen.

Med Gaby som stand in, lykkedes det at få tappet sæd fra hannen. 
I følge dyrlægen, viste sædkvaliteten sig desværre at være noget udvandet, så vi blev anbefalet et nyt forsøg i morgen.
Det blev desuden besluttet at forsøge en naturlig parring inden næste indgreb.

 

28. Oktober 2014. Chanel er en springer

Der er den sidste tid blevet foretaget en række blodprøver for at finde det optimale tidspunkt for en inserminering.

Første blodprøve blev foretaget den 23. oktober og viste et resultat på 0,5.
Dermed fortsat et stykke vej mod de mindst 10, som skal opnåes for inserminering af frisk sæd.
Havde sæden været frossen skulle den være over 14.

Anden blodprøve blev foretaget den 27. oktober og viste et resultat på 7,8
Det enorme udsving på blot tre dage gør at dyrlægen kan konkludere at hun er det man kalder en springer.
Derfor blev der foretaget yderligere en blodprøve den 28. oktober.

 

15. Oktober 2014. Dobbelt løbtid

For første gang er begge tøser gået i løb på samme dato

Det bliver en spændende tid vi går i møde, da vi nu skal have foretaget en inserminering af Chanel i nær fremtid.
Første blodprøve skal foretages om otte dage. Så må vi se hvad den kan oplyse os om.

Vi har valgt at gøre brug af blodprøve resultat, da denne skulle vise en så præcis måling som muligt.

 

10. September 2014. Hjertescanning super fin

Så kom resultatet af Chanels scanning.
Hun har et super fint 0 - 1 hjerte. Vi kan ikke blive mere begejstret over dette flotte resultat.

 

10. Maj 2014. Dch stævne i Dronninglund

Et stævne hvor vores egen klub var værter, følte vi os forpligte til at deltage i. Man vil jo så inderligt gerne bakke op om ens klub, og den store indsats de gør for at vi som medlemmer kan få nogle gode oplevelser.
Planen var at vi skulle hygge os, og forsøge at få en dejlig dag ud af en presset situation, både med hensyn til økonomi og helbred. Det blev også en super hyggelig dag som altid når man er i godt selskab.  

 

22.-23. Marts 2014. Dch stævne i Risskov

Dette blev stævnet hvor en afgørende beslutning blev taget.

Stævnet var super hyggeligt som altid. Dronninglund folket have tildelt sig selv egen balkon, mindre kan vel heller ikke gøre det for konger og dronninger. Solen skinnede og der var forår i luften. Dermed var hallen behagelig, hvillket klart var med til at øge stemningen yderligere. Men til trods for alt dette, har jeg erkendt at jeg kommer til at smide håndklædet i ringen og overgive mig til bedre tider. Udfordringerne med helbred og økonomi er blevet for meget, fra dags dato handler agility udelukkende om sjovt samvær hund og fører imellem.

 

1. Marts 2014. Dch stævne i Sydthy

Et super hyggeligt stævne, hvor der ikke var mindre end 11 tilmeldte cavaliere. Solen skinnede og der var forår i luften. Dermed var hallen ikke nær så kold som forventet, hvillket klart var med til at øge stemningen yderligere.

Dagen bød ikke på de store resultater, men afsluttede dog stævnet med en fed fornemmelse i kroppen til trods for en disk. Sidste løb blev løbet på en helt igennem suveræn tid på 38,22 sek, hele 6,78 sek under standart banetid der var på 45 sek. Bedste hund klarede opgaven på 38,96 sek. og dermed 0,74 sek. langsommere end min tid. Blev derfor bekræftet i at det er muligt at nå tiderne der er nødvendige for at opnå min målsætning.

 

25.-26. Januar 2014. Dch stævne i Højme

Har aldrig i hele mit liv frosset så meget, når man trak vejret ned i lungerne føltes det som skarpe knive, ens udånding endte som is på kinderne. Bunden i hallen var stenhård, så nul affjedring i kroppen. Hundene blev iført uld trøjer og dækkener og anbragt i bilen, der helt klart var varmere end omgivelser i hallen. Vores drikkevarer blev til slush ice i løbet af et par timer. Og blot tanken om at vi i hele to dage skulle stå i denne ubeskrivelige kulde var tæt på uudholdelig. Men ser vi bort fra denne alt overskyggende udfordring, var det helt igennem et super hyggeligt stævne med tilpas sværhedsgrad i banerne.

Vil dog gerne erkende at det sikkert er sidste gang vi deltager i denne årlige begivenhed. Der er grænser for hvad jeg byder mig selv og familien.

 

5. Januar 2014. Årets første træning i Dch Dronninglund

Årets første træningsdag på et helt nyt hold. Vi er nu oprykket til handlingsholdet, og har hele ferien været spændt på hvordan det ville gå. Med en masse nye input må det siges at være en særdeles positiv oplevelse.